INCDFP INFP
  Ştiri INCDFP

Cu ocazia implinirii a 42 de ani de la marele cutremur din 1977, Biroul de Consultanta si Expertiza din cadrul Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic a organizat, ieri, 4 martie a.c. evenimentul "Bucuresti capitala seismica europeana 4 martie 1977 - 4 martie 2019", unde si-au adus contributia si reprezentantii Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP) prin Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al INFP si prin D-nul Constantin Ionescu, Directorul General al INFP.

A fost un prilej deosebit pentru a marca nu doar implinirea a 42 de ani de la marele dezastru care a zguduit nu doar o tara, ci si o natiune ce isi comemoreaza anual victimele, marii actori si personalitatile vremii, dar si o oportunitate uriasa de a discuta si de a identifica solutii de gestionare a riscului seismic la nivelul capitalei in ansamblu, dar, mai ales, la nivelul infrastructurilor critice ale RADET si ELCEN care sunt extrem de importante pentru bunul mers al intregului sistem de termoficare din capitala.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor oameni a caror experienta este de necontestat si care au emis opinii valoroase in ceea ce priveste expunerea la hazarduri seismice, modalitati de gestionare a riscului seismic, capacitate de adaptare, precum si reactie post-seism.

Si-au adus contributia importanta la discutii reprezentantii INFP, reprezentanti ai Colegiului Medicilor, Prof. Nicolae Steiner - expert international NATO pentru Medicina de Dezastru furnizand informatii importante si propunand masuri ce pot fi luate in caz de hazard seismic.

Au participat la eveniment si elevi ai Complexului Educational Lauder-Reut, in calitate de reporteri de vecinatate intr-o Capitala Seismica Europeana si, totodata, in calitate de doritori sa afle cat mai multe detalii cu privire la rezilienta urbana si masuri de contracarare a riscului seismic urban.

De asemenea, si-au exprimat punctele de vedere RADET si ELCEN, prin intermediul dl. Gheorghe Piperea, reprezentant Administrator Judiciar RADET si dl. Claudiu Cretu - Administrator Special ELCEN, care au subliniat importanta senzorilor antiseismici pentru sistemul termoenergetic al celor doi colosi in situatii de risc seismic, cu care INFP a initiat parteneriate strategice de contracarare a riscului seismic urban.

INFP


Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

  • INCDFP
  • EPOS-RO